"Güçlü Çocuk Güçlü Toplum Projesi"

PROJEMİZ HAKKINDA

Proje Adı : Güçlü Çocuk Güçlü Toplum

Projenin Süresi, Tarihi : 12 Ay /2018-2019

Başvurulan Fon Kaynağı : İstanbul Kalkınma Ajansı

Proje Sahibi : İstanbul Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü

Projenin Paydaşları :
 İstanbul Valiliği, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Sağlık Bilimleri Fakültesi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Çocuk Sağlığı Enstitüsü Müdürlüğü, İ.B.B. Sağlık Daire Başkanlığı, Eyüp Belediyesi, Gaziosmanpaşa Belediyesi,  Ataşehir Belediyesi, Pendik Belediyesi, Kadıköy Belediyesi, Üsküdar Belediyesi, Ümraniye Belediyesi, Küçükçekmece Belediyesi

Proje Özeti :

Güçlü Çocuk Güçlü Toplum projesi ile aile içi şiddet yaşayan/tanık olan çocukların psikolojik durumlarını tespit etmek ve sistematik bir yapılandırma ile müdahale etmek ve gerçekleştirilen destekleyici terapiler ve eğitimler ile çocukların yaşamlarında sağlıklı tutum ve davranış geliştirebilmelerini sağlamak, ebeveynleri ve akranlarıyla güçlü ve sağlıklı sosyalleşme becerileri kazandırmak amaçlanmaktadır.Proje kapsamında çocukların oyun alanları düzenlenerek yaş gruplarına yönelik  sosyal ve bilişsel gelişimine uygun ekipmanların yer aldığı alanlar haline getirilecektir.İÜ ve İÜC tarafından verilecek eğitimler ile annelerin ebeveynlik becerilerinin geliştirilerek çocuklarıyla sağlıklı bir iletişim ve güçlü bir bağ kurmaları, çocukların öz değer ve özgüveninin yükseltilmesinde bilinçlenmeleri hedeflenmektedir.Meslek elemanları İstanbul Büyükşehir Belediyesinin Psikolojik Danışmanlık Merkezleri ve Aile Eğitim ve Danışmanlık Merkezleri hakkında bilgilendirilerek anneleri yönlendirme becerileri kazanmaları sağlanacak ve anneler bilinçlendirilecektir.Meslek elemanları İÜC tarafından verilecek eğitimler ile çocuk alanında mesleki olarak donanımlı hale getirilecek ve destek elemanları İÜC tarafından verilecek eğitimler ile travmaya uğramış çocuk ve anneler ile  ilgili bilinçli hale getirilecektir.